Antena 3 CNN Economic Economia României, la un pas de recesiune pe ultimul trimestru. Analistul Adrian Negrescu: ”Economia nu mai duduie ca în statisticile domnului Cîțu”

Economia României, la un pas de recesiune pe ultimul trimestru. Analistul Adrian Negrescu: ”Economia nu mai duduie ca în statisticile domnului Cîțu”

Economia României a fost la un pas de recesiune pe final de 2021, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Creşterea economică pe întregul an a fost de doar 5.6%, mult sub aşteptări.

Economia României, la un pas de recesiune pe ultimul trimestru. Analistul Adrian Negrescu: ”Economia nu mai duduie ca în statisticile domnului Cîțu”
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    15 Feb 2022   •   11:45

Analistul financiar Adrian Negrescu susține că urmează o perioadă dificilă pentru economia României.

„Economia nu mai duduie așa cum duduia în statisticile domnului Cîțu. Suntem oficial în stagflație, adică o încetinire semnificativă a creșterii economice și o creștere semnificativă a prețurilor. Ne îndreptăm spre o recesiune. În trimestrul patru economia a scăzut față de trimestrul anterior cu 1% pentru că principalele motoare ale economiei au început să dea rateuri. Comerțul a crescut în 2021 cu numai 10,1%, iar producția industrială a ajuns la 7,1%, creștere foarte mică în comparație cu evoluția inflației.

Vedem din ce în ce mai multe companii care își închid porțile, avem oameni trimiși în șomaj tehnic și o accentuare a blocajului financiar în economie, mai ales că accesul la creditare a fost limitat de Banca Națională. Economia va continua să evolueze foarte încet în perioada următoare.”, a explicat Adrian Negrescu, la Antena 3.

Analistul financiar spune care sunt măsurile pe care autoritățile ar trebui să le aplice pentru a ridica presiunea de pe sistemul economic:

„Să reducă fiscalitatea, care are legătură cu munca, care are legătură cu activitatea economică, cu facturile, care au îngropat companii. O reducere a TVA-ului, o reducere a taxelor pe muncă sunt măsuri care trebuie luate de urgență în momentul de față.”, a transmis acesta.

 

×
Subiecte în articol: recesiune economie creditare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close