Antena 3 CNN Economic Economist: Fiecare român să-și pună bani deoparte, vine criza

Economist: Fiecare român să-și pună bani deoparte, vine criza

Economist: Fiecare român să-și pună bani deoparte, vine criza
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Noi 2017   •   09:41

Recesiunea care va urma actualei creşteri economice este un lucru firesc, spune analistul economic Radu Crăciun, care le-a recomandat românilor - inclusiv Guvernului - să înceteze cheltuielile şi să înceapă să strângă bani pentru perioada următoare: cea de criză.

„Cu siguranță trebuie să punem stop consumului. Răul primar la tot ce vedem acum e exarcerbarea consumului, care se regăsește în deficitul extern, în preţurile tot mai mari. Când un producător nu mai poate produce spune: măcar să profit crescând prețurile. (...) De asemenea, consumul se regăsește inclusiv în creşterea cursului. Petrecerea, la un moment dat, se va sfârși, și fiecare trebuie să aibă puși deoparte bani care să-i permită să treacă peste o perioadă mai dificilă”, a atras atenția Radu Crăciun, la o televiziune de știri.

„Nu trebuie să ne imaginăm că orice recesiune va reprezenta o criză de magnitudinea celei din 2008-2009. Trebuie să înțelegem că recesiunea stă în firea lucrurilor. Economia evoluează în cicluri economice. Perioadele de avânt economic sunt urmate de scădere, iar scăderile economiei au fost urmate de creşteri de șomaj, stagnare sau scădere a salariilor”, a explicat economistul.

×
Subiecte în articol: economii bani criza economica
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close