Antena 3 CNN Economic Economistul Florin Cîțu (PNL): Salariul brut va crește cu 20%, dar netul rămâne același

Economistul Florin Cîțu (PNL): Salariul brut va crește cu 20%, dar netul rămâne același

Economistul Florin Cîțu (PNL): Salariul brut va crește cu 20%, dar netul rămâne același
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/florin.citu
de M.Z.    |    02 Noi 2017   •   19:48

Economistul Florin Cîțu, vicepreședinte PNL, a spus joi, la Antena 3, că, ”în urma revoluției fiscale”, salariul brut al angajaților de la stat la crește cu 20%, dar netul va rămâne neschimbat.

”Salariul brut crește cu 20%, dar netul rămâne același. Acest lucru se va întâmpla la stat, iar la privat urmează negocieri. (...) E doar o chestie contabilă, de transfer dintr-o parte în alta. Asta înseamnă că salariul net nu va crește sau nu va crește cu 25%”, a spus economistul Florin Cîțu, vicepreședinte PNL, joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Economistul este de părere că, ”dacă nu se face acest transfer al contribuțiilor (de la angajator la angajat - n.r.), Legea salarizării unitare nu va putea fi implementată la anul”.

În ce privește această ”revoluție fiscală”, Florin Cîțu a mai precizat că ”pentru această decizie a guvernului, era nevoie de timp. Dar noi facem această revoluție fiscală cu două luni înainte de sfârșitul anului”.

Totodată, vicepreşedintele PNL a lansat "o provocare", ca premierul Mihai Tudose, ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu şi ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, "să plece acasă" dacă 100 de salarii scad de la 1 ianuarie 2018.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei contributii sociale
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close