Antena 3 CNN Economic Economistul Lucian Isar, despre cursul valutar: Isărescu manipulează cursul

Economistul Lucian Isar, despre cursul valutar: Isărescu manipulează cursul

Economistul Lucian Isar, despre cursul valutar: Isărescu manipulează cursul
23 Ian 2019   •   17:39

Deprecierea monedei naţionale, care a ajuns miercuri la un curs de 4,75 lei pentru un euro, a condus la o reacţie dură a economistului Lucian Isar. Acesta a cerut, într-o intervenţie la Antena 3 după publicare cursului oficial de către BNR, ca "SRI să îl lase din braţe pe Mugur Isărescu".

De altfel, încă dinainte de apariţia cursului, Lucian Isar s-a dezlănţuit la adresa guvernatorului BNR pe care l-a acuzat că ar sta în spatele atacului asupra leului pe care îl foloseşte drept şantaj pentru un nou mandat în fruntea instituţiei.

"Guvernatorul BNR a avertizat acum 2 zile că “pieţele” sunt agitate, de când a fost chemat pentru explicaţii la comisia din Senat, fără legătură cu fundamentele economiei şi mai ales fără legătură cu Ordonanta 114 care este cunoscută deja de o lună. Este acelaşi şantaj practicat în septembrie 2017, când a evitat două săptămâni să fie audiat şi ca un făcut a explodat Robor. După cum vă spuneam de ceva vreme, în perioada premergătoare alegerilor pentru Consiliul de Administraţie al BNR, Isărescu manipulează cursul şi dobânzile pentru a pune presiune pe politicieni. 

Nu este nimic în realitate problematic cu economia României, doar că domnul Isărescu este chemat la comisie pe 29 ianuarie și face tot posibilul pentru a pune presiune pe politicieni, prin presiunea populației, pentru a nu se duce la această comisie. După cum citiți pe site-ul BNR, domnul Isărescu se laudă în scris pe site-ul BNR că cursul euro-leu este un curs administrat, controlat, ceea ce înseamnă că BNR-ul poate să ducă în câteva minute cursul euro-leu de lala cinci sau la patru, după cum dorește. Rezerva actuală de peste 30 de miliarde de euro a statului român, administrată de Banca Națională este de câteva ori mai mare decât toată masa monetară în circulație. Astfel spus, poate să inunde piața și să ducă cursul în 2 lei pe euro, poimâine, nu este o problemă (...) SRI ar trebui să îl lase din brațe pe Isărescu", a declarat Lucian Isar la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Lucian Isar Mugur Isarescu curs valutar
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close