Antena 3 Economic Epoca petrolului e aproape de final

Epoca petrolului e aproape de final

19 Dec 2015   •   22:58
Epoca petrolului e aproape de final

Jim Chanos a lansat un avertisment dur pentru membrii OPEC: să extragă petrol acum, pentru că ţiţeiul s-ar putea să nu mai valoreze prea mult peste 15 de ani, scrie portalul de ştiri Business Insider citat de capital.ro.

Cunoscut manager în domeniul investiţiilor, Chanos a fost invitat joi seara la CNBC, unde a fost întrebat despre prețul petrolului.

"A scăzut mult", a declarat Chanos. "Astfel încât, cred că dacă ar fi să privim în perspectivă în următorii 5 sau 10 ani, dacă aş fi membru OPEC, aș extrage cât de mult aş putea azi, câtă vreme valorează ceva, pentru că s-a putea ca ţiţeiul să nu mai însemne prea mult în 2030."

Motivul acestei prognoze este avântul înregistrată de energia solară și apariția masinilor electrice.

"Cred că ceea ce se va întâmpla, ceea ce este cu adevărat fascinant, este că vom vedea această conexiune între energia solară şi vehicule electrice și cred că este unul dintre cele mai interesante lucruri despre care o mulțime de oameni nu vorbesc", a spus Chanos.

Acesta a adăugat:  "Imaginați-vă o lume în care cele mai multe dintre vehiculele sunt electrice și totuși ele sunt alimentate de rețeaua de gaze naturale sau solar. Astfel încât să reducă emisiile în urma arderii cărbunelui și să reducă consumul petrolului. 80% din totalul cererii de petrol se duce spre transporturi."

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close