x close

Eugen Teodorovici: Au fost crescute cheltuielile în mod nejustificat și veniturile lăsate de izbeliște. Putea fi evitat acel deficit de 4,6%

17 Feb 2020   •   16:16
Eugen Teodorovici: Au fost crescute cheltuielile în mod nejustificat și veniturile lăsate de izbeliște. Putea fi evitat acel deficit de 4,6% foto: captura Antena 3

Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finațe, a declarat, după ședința de audiere a lui Florin Cîțu, că deficitul de 4,6% din PIB din 2019 putea fi evitat, însî au fost crescute, fără vreo justificare, cheltuielile și veniturile au fost lăsate de izbeliște. 

"Putea fi evitat anul trecut acel 4,6% pe care domnul Cîţu l-a realizat. De asta am şi propus în mod public şi astăzi în Comisia reunită o comisie de anchetă care să pună foarte clar toate datele pe masă. Să fie chemaţi la această comisie de anchetă prim-ministrul Dăncilă. Eu am să merg acolo ca ministru de Finanţe pentru a discuta despre programarea şi execuţia anului trecut la 10 luni şi după aceea şi domnul Orban şi domnul Cîţu pentru a explica felul în care ultimele două luni din anul 2019 s-au desfăşurat. Pentru că eu am elemente rezonabile să cred că au fost în mod nejustificat crescute chetuielile şi mai ales veniturile lăsate de izbelişte astfel încât să fie la final de an un deficit foarte mare, 4,6% cum spuneam, pentru ca în acest an să pozeze în salvatorii naţiunii. Este o practică care ne va costa foarte mult în anii care urmează", a spus Eugen Teodorovici.

Fostul ministru a mai spus că acest deficit ar putea atrage o deteriorare a ratingului și ar putea crește dobânzile, acesta fiind motivul pentru care Cîțu se împrumută tot mai mult în această perioadă. 

 

Citeşte mai multe despre:

Eugen Teodorovici
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati