Antena 3 CNN Economic Euro este în cădere liberă. A atins cel mai redus nivel din ultimele trei luni

Euro este în cădere liberă. A atins cel mai redus nivel din ultimele trei luni

Euro este în cădere liberă. A atins cel mai redus nivel din ultimele trei luni
Sursa foto: foto: seekingalpha.com
07 Mai 2012   •   16:32

Euro s-a depreciat cu 1%, la 1,2955 de dolari pe unitate, cel mai redus nivel după 25 ianuarie, la ora 12:00 GMT fiind cotat în scădere cu 0,4%, la 1,3036 dolari pe unitate.

Hollande, devenit primul socialist care câştigă preşedinţia Franţei, a doua mare economie din Europa, în ultimii 17 ani, s-a angajat să promoveze măsuri de creştere economică şi mai puţină austeritate în regiune.

"Alegerile au creat multă instabilitate politică. Există un risc clar să avem multe măsuri de stimulare care vor necesita finanţare", a declarat Lutz Karpowitz, analist la Commerzbank în Frankfurt.

În Grecia, Noua Democraţie (dreapta) şi socialiştii PASOK (stânga), partidele care au dominat scena politică mai multe decenii şi singurele formaţiuni importante care susţin politica proausteritate, au obţinut împreună circa 32% din voturi şi numai 149 din cele 300 de locuri în Parlament.

În Germania, partidul cancelarului Angela Merkel a obţinut cel mai prost rezultat în alegerile din landul Schleswig-Holstein din ultima jumătate de secol, precizează Mediafax.

×
Subiecte în articol: alegeri franta alegeri grecia
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close