Antena 3 CNN Economic Bugetul Trezoreriei Statului pe anul viitor este prevăzut cu un excedent de peste 65,3 milioane lei

Bugetul Trezoreriei Statului pe anul viitor este prevăzut cu un excedent de peste 65,3 milioane lei

Bugetul Trezoreriei Statului pe anul viitor este prevăzut cu un excedent de peste 65,3 milioane lei
04 Dec 2015   •   22:40

Bugetul Trezoreriei Statului pe anul viitor este prevăzut cu un excedent în sumă de 65,316 milioane lei, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), scrie Agerpres.

"Veniturile bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2016, în sumă de 112,4 milioane lei, sunt constituite din dobânzi (58,994 milioane lei), majorări de întârziere pentru venituri nevărsate la termen, aferente sumelor acordate din veniturile din privatizare pe bază de hotărâri de guvern (50 milioane lei), și alte venituri (3,455 milioane lei)", se arată în nota de fundamentare.

Cheltuielile bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2016, în cuantum de 47,133 milioane lei, au ca destinație în principal comisioanele cuvenite Băncii Naționale a României și instituțiilor de credit pentru servicii prestate în contul Trezoreriei Statului (12,026 milioane lei). De asemenea, mai sunt și pentru plata dobânzilor aferente depozitelor și disponibilităților păstrate în contul curent general al Trezoreriei Statului (34,807 milioane lei).

Proiectul bugetului Trezoreriei pe anul 2016 a fost fundamentat pe baza ratelor dobânzilor estimate pentru anul 2016, dobânzilor prognozate a se încasa la soldul contului curent general al Trezoreriei Statului, conform prevederilor Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, cu modificările și completările ulterioare, volumului estimat al disponibilităților și depozitelor pe termen păstrate în Trezoreria Statului pentru care există obligația acordării de dobândă.

×
Subiecte în articol: Trezorerie
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close