Antena 3 CNN Economic O mare companie din România anunţă noi concedieri, chiar înainte de Crăciun. Comenzile sunt în scădere din cauza invaziei de produse chinezeşti

O mare companie din România anunţă noi concedieri, chiar înainte de Crăciun. Comenzile sunt în scădere din cauza invaziei de produse chinezeşti

Cel mai mare producător de benzi transportoare din România își continuă programul de reduce a numărului de angajați.

O mare companie din România anunţă noi concedieri, chiar înainte de Crăciun. Comenzile sunt în scădere din cauza invaziei de produse chinezeşti
Sursa foto: Facebook/Virgil Popescu
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2023   •   12:20

Este vorba despre compania Artego Târgu Jiu unde, în urmă cu doi ani, erau în activitate aproape 800 de persoane, iar acum s-a ajuns la sub 600 de muncitori. Mai exact, în prezent mai sunt încadrate 570 de persoane. 

Acum se dorește ca prin pensionări sau plecări voluntare să se ajungă la un total de maximum 500 de salariați, ceea ce înseamnă o reducere cu aproape jumătate a personalului din 2021.

Măsurile de reducere a numărului de muncitori au legătură cu obiectivul de a scădea din cheltuieli. 

Fabrica Artego produce în principal benzi transportoare din cauciuc. În procesul de producție este folosită o cantitate uriașă de gaze naturale. Există și un consum major de energie electrică. 

În același timp, comenzile sunt în scădere, iar cea mai apropiată piață de export, cea din Vestul Europei, este asaltată de produse similare realizate mai ieftin în China. 

Fabrica Artego a fost ani la rând cel mai mare exportator din Gorj. Cu toate acestea, activitatea firmei este strâns legată de cea a Complexului Energetic Oltenia. Compania, înființată în perioada comunistă, este singura care a rezistat după 1990, potrivit gds.ro.

×
Subiecte în articol: benzi transportoare Artego Târgu Jiu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close