Antena 3 CNN Economic O fabrică de mobilă românească din Iaşi va fi demolată. Terenul a fost cumpărat cu 12,3 milioane de euro

O fabrică de mobilă românească din Iaşi va fi demolată. Terenul a fost cumpărat cu 12,3 milioane de euro

O mare fabrică de mobilă din România va fi demolată, iar în locul ei va apărea un hipermarket.

O fabrică de mobilă românească din Iaşi va fi demolată. Terenul a fost cumpărat cu 12,3 milioane de euro
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    12 Dec 2023   •   11:34

Se pregătește demolarea fostei fabrici Moldomobila din Iaşi, pentru a face loc unui magazin cunoscut. Deocamdată, a fost eliberat certificatul de urbanism. 

Beneficiar este și afaceristul Adrian Butucă, cel care deține jumătate din activele fostei fabrici. Urmează să fie eliberată și autorizația de demolare

Recent, Primăria Iași a eliberat certificatul de urbanism pentru demolarea clădirilor aflate pe suprafața de 6,4 hectare, pentru a face loc unei noi investiții. 

În luna aprilie 2020, compania care va deschide supermarketul a virat suma de 59.385.150 de lei, fără TVA, adică 12.371.906 euro, în contul lichidatorului Management Reorganizare Lichidare Iași.

Marele gigant care va apărea a câștigat licitația pentru vânzarea a jumătate din activele fabricii, adică 6,4 hectare de teren, plus construcții. Apoi, lichidatorul a împărțit banii între creditori, potrivit bzi.ro.

×
Subiecte în articol: fabrica fabrică de mobilă Iași
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close