Antena 3 CNN Economic Fabrica din România care produce bocanci pentru soldaţii din armata Austriei

Fabrica din România care produce bocanci pentru soldaţii din armata Austriei

O fabrică din Oradea face bocanci pentru militarii din armata Austriei. 35.000 de perechi vor fi livrate în următorii trei ani, modelele fiind proiectate de specialiştii din Viena, iar modul de lucru este unul special.

Fabrica din România care produce bocanci pentru soldaţii din armata Austriei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2023   •   20:00

Primele perechi au ajuns deja în picioarele unor militari austrieci, chiar cu ocazia zilei naționale a țării, şi au fost livrate de însuşi preşedintele acestui stat.

Un număr de 38 de angajaţi ai firmei din România trebuie să livreze până la mijlocul anului viitor 13.000 de perechi de bocanci pentru armata austriacă. 

Aceştia vor fi produşi la ultimul nivel al unei clădiri cu trei etaje din centrul Oradei.

După ce este decupată pielea, aceasta este întărită cu materiale autoadezive și cusută cu ace mici, ca să fie impermeabilă. Și cataramele șireturilor sunt speciale, antirugină, aşa cum au cerut proiectanţii austrieci.

O pereche de bocanci de luptă costă 140 de euro. În total, cele 35.000 de perechi noi au costat 4,9 milioane euro. 

Pentru o singură pereche din acești bocanci militari este nevoie de un timp de producție de 120 de minute.

Faptul că noile ghete de luptă ale armatei austriece au fost produse în România a stârnit un val de critici în mediul online, aceasta fiind ţara care nu ne-a acceptat în Schengen.

Totuși, oficialii austrieci le-au explicat oamenilor că au luat această decizie din motive financiare, pentru că fabricile austriece ar fi cerut mai mulți bani.

Această comandă, cea mai mare din istoria de 70 de ani a fabricii româneşti, este una prestigioasă, care va asigura trei ani de comenzi.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close