Antena 3 CNN Economic Fabrica veche de 100 de ani, vândută cu 1,8 milioane de euro. Fusese înfiinţată în 1911 de însuşi Nicolae Malaxa

Fabrica veche de 100 de ani, vândută cu 1,8 milioane de euro. Fusese înfiinţată în 1911 de însuşi Nicolae Malaxa

O cunoscută fabrică, cu o istorie de peste 100 de ani, înființată la inițiativa industriașului Nicolae Malaxa, a fost vândută. Declinul ei a început după un incendiu devastator în 2018.

Fabrica veche de 100 de ani, vândută cu 1,8 milioane de euro. Fusese înfiinţată în 1911 de însuşi Nicolae Malaxa
Sursa foto: ziarulobiectiv.ro
de Alexandra Dima    |    04 Noi 2023   •   21:06

CITR, lider al pieței de insolvență și restructurare din România, a anunțat tranzacționarea fabricii de ulei Mândra, în urma unei licitații, contra sumei de 8.960.000 milioane lei (aproximativ 1.8 milioane euro).

Pachetul de active include Fabrica de Ulei Mândra și bunurile imobile și mobile aferente, se precizează într-un comunicat de presă.

Fabrica de Ulei Mândra - creatoare a brandurilor - Floris și Clariol -  se află într-o zonă ușor accesibilă a județului Vaslui, în proximitatea surselor de materie primă situate în Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Neamț și Bacău, precum și Republica Moldova, o poziție cheie din punct de vedere logistic.

Vânzarea pachetului de active a fost realizată prin licitație publică la o valoare de piață de peste 90%, după ce companii importante din industrie și agribusiness la nivel local și național au manifestat interes și au luat parte la licitație, potrivit Bugetul.

Mândra SA Bârlad provine din fosta Întreprinderea de Ulei Republica Bârlad și a luat ființă ca fabrică de ulei, în 1911, pe teritoriul actual, ca urmare a inițiativei marelui industriaș român Nicolae Malaxa, având la început doar prese hidraulice acționate cu abur produs de o locomotivă.

De atunci, fabrica a trecut constant prin procese de modernizare și retehnologizare. În zilele noastre, fabrica este recunoscută pentru calitatea produselor și serviciilor furnizate, creatoare a mărcilor de ulei Floris și Clariol. În primăvara anului 2018, fabrica de ulei din Bârlad s-a confruntat cu un incendiu care a distrus peste 80% din Secția de Presare, afectând atât echipamentele tehnologice de producție cât și clădirea. Din acest punct a început declinul financiar al companiei.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close