Antena 3 CNN Economic FACIAS cere ANAF detalii privind acțiunile de recuperare a datoriilor la bugetul statului

FACIAS cere ANAF detalii privind acțiunile de recuperare a datoriilor la bugetul statului

FACIAS cere ANAF detalii privind acțiunile de recuperare a datoriilor la bugetul statului
06 Sep 2016   •   10:55

Într-un comunicat al Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), se menţionează că Ministerul de Finanţe, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Direcţia Generală de Administrare Mari Contribuabili au fost solicitate să clarifice demersurile întreprinse pentru recuperarea datoriilor către bugetul statului.

Conform declaraţiilor publice ale reprezentanţilor ANAF, peste 127 de mari contribuabili au datorii de peste 100.000 lei, însumând 3.775.090.848 lei.  

Fundația solicită instituţiilor abilitate informaţii concrete privind acțiunile ANAF, respectiv numărul de dosare de executare silită formate până în acest moment împotriva marilor datornici, vechimea debitelor, data la care au fost iniţiate procedurile execuţionale raportate la vechimea debitelor, precum şi stadiul demersurilor de recuperare. De asemenea, FACIAS cere instituțiilor responsabile o situație clară în ceea ce privește “numărul cazurilor în care procedura de executare silită a fost suspendată din cauza stării de insolvenţă şi măsurile efective ale reprezentanţilor ANAF împotriva marilor datornici ale căror proceduri execuţionale nu au fost suspendate".

FACIAS reclamă lipsa de transparență a ANAF în ceea ce privește demersurile de recuperare a marilor datorii: “Având în vedere că inspectorii fiscali se îndreaptă prin executări silite agresive împotriva persoanelor fizice pentru recuperarea unor sume derizorii, suntem îndreptățiți să întrebăm care sunt în fapt demersurile efective întreprinse de către A.N.A.F. pentru  recuperarea  sumelor uriașe de la marii datornici ”, se adaugă în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: FACIAS Ministerul de Finante
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close