Antena 3 CNN Economic FACIAS cere să fie făcute publice demersurile pentru recuperarea marilor datorii

FACIAS cere să fie făcute publice demersurile pentru recuperarea marilor datorii

FACIAS cere să fie făcute publice demersurile pentru recuperarea marilor datorii
06 Sep 2016   •   10:50

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului de Finanţe, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Direcţiei Generale de Administrare Mari Contribuabili să comunice de urgenţă care au fost demersurile concrete întreprinse pentru recuperarea datoriilor către bugetul statului.

În comunicatul emis FACIAS amintește că, potrivit declaraţiilor publice ale reprezentanţilor ANAF, peste 127 de mari contribuabili au datorii de peste 100.000 lei, însumând 3.775.090.848 lei. Reprezentanții fundației subliniază că, doar publicarea listei marilor datornici nu este un argument care să poată motiva lipsa de inițiativă a instituțiilor statului în vederea recuperării prejudiciilor exorbitante.

În acest context FACIAS cere instituţiilor responsabile să ofere informaţii concrete privind numărul de dosare de executare silită formate până în acest moment împotriva marilor datornici, vechimea debitelor, data la care au fost iniţiate procedurile execuţionale raportate la vechimea debitelor, precum şi stadiul demersurilor de recuperare.

În solicitarea făcută FACIAS cere instituțiilor responsabile transparență față de societatea civilă în legătură cu “numărul cazurilor în care procedura de executare silită a fost suspendată din cauza stării de insolvenţă şi măsurile efective ale reprezentanţilor ANAF împotriva marilor datornici ale căror proceduri execuţionale nu au fost suspendate".

FACIAS reclamă faptul că, "în timp ce milioane de persoane fizice au fost executate silit de către ANAF în ultimii ani, reprezentanţii ANAF au permis societăţilor cunoscute să acumuleze datorii mai mult decât fabuloase, sume care astăzi se regăsesc pe lista datornicilor ca fiind restante".

 

×
Subiecte în articol: FACIAS datorii Ministerul de Finante
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close