Antena 3 CNN Economic Facturi la căldură, mai mici cu aproape 40% faţă de anul trecut. Cum s-a ajuns la această situaţie în Ploieşti

Facturi la căldură, mai mici cu aproape 40% faţă de anul trecut. Cum s-a ajuns la această situaţie în Ploieşti

Facturile la căldură în luna ianuarie 2023 sunt mai mici cu aproape 40% față de anul trecut, la Ploiești. 

Facturi la căldură, mai mici cu aproape 40% faţă de anul trecut. Cum s-a ajuns la această situaţie în Ploieşti
Sursa foto: Profimedia Images/Antena 3 CNN
de Cristi Georgescu    |    13 Feb 2023   •   10:53

Mai multe asociații de proprietari din Ploiești deja au primit facturile la agent termic aferente lunii ianuarie 2023. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, facturile sunt cu aproximativ 40% mai mici.

Comparația a fost făcută în lunile ianuarie 2022 și 2023 ținându-se seama și de finele lunii decembrie a anilor anteriori.

Așa se face că între cele două perioade, diferența pe fiecare factură în parte este cu până la 40% mai puțin față de anul precedent.

Factura pentru agentul termic la un bloc din Ploiești, unde nu există repartitoare, a fost în ianuarie 2023 de aproape 3117 lei, adică cu puțin peste 1900 de lei mai mică față de aceeași lună a anului trecut.

Citeşte şi: Se schimbă facturile la energie electrică. Noile reguli pe care trebuie să le ştie românii

Factura a scăzut pentru că, în primele zile ale lunii ianuarie 2023 la Ploiești au fost temperaturi de primăvară de până la 17 grade Celsius. 

Acest lucru a făcut ca pe timpul zilei, în anumite situații și intervale de timp, operatorul să sisteze furnizarea agentului termic. 

Și tot la începutul anului acesta, ploieștenii au reclamat că au avut caloriferele mai mult călâi, dar Termo Ploiești a susținut la acel moment că în anumite zile nu a existat o cantitate suficientă de gaze. 

Mai mult, unul dintre cazanele cu care se asigură furnizarea agentului termic a suferit avarii, astfel că și de această dată s-a sistat furnizarea de apă caldă și căldură în municipiul Ploiești.

×
Subiecte în articol: facturi energie electrică Ploiești
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close