Antena 3 CNN Economic Românii vor plăti facturi de 15 ori mai mari dacă în România nu se va introduce un preț fix! Atenție la ce semnați

Românii vor plăti facturi de 15 ori mai mari dacă în România nu se va introduce un preț fix! Atenție la ce semnați

Jurnaliștii Antena 3 CNN au explicat ce ar însemna să nu existe un preț fix pentru energie în România.

Românii vor plăti facturi de 15 ori mai mari dacă în România nu se va introduce un preț fix! Atenție la ce semnați
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    07 Noi 2022   •   15:57

În acest moment prețurile pentru energia electrică în România sunt uriașe. Românii care nu sunt atenți la ceea ce semnează ar putea achita sume enorme în lunile care urmează. Iar sumele câștigate de furnizori ar fi colosale. 

La această oră, majoritatea prețurilor pornesc de la 3 lei/kWh. Majoritatea furnizorilor au oferte de 7-8 lei/kWh iar prețul maxim  pe care îl putem găsi pe ANRE este de peste 12 lei/kWh. 

Cu alte cuvinte, dacă o persoană care nu citește așa cum trebuie contractul sau nu știe să citească aceste oferte ale furnizorilor ar semna pentru un preț de peste 12 lei/kWh, în momentul în care clientul nu va mai beneficia de plafonare de la stat, ar urmă să plătească o factură mai mare de 15 ori decât în acest moment.

În acest moment, prețurile pentru energia electrică sunt plafonate pentru consumatorii casnici. Astfel, pentru un consum de până în 100 kW/lună, românii trebuie să scoată din buzunar 0,68 lei/kWh. 

În cazul în care consumul se încadrează până în 255 kW/lună, prețul este de 0,80 lei/kWh. Iar românii care depășesc peste 255 kW/lună, trebuie să plătească prețul din contract. 

Așadar, la un consum de peste 300 kW/lună, dacă prețul din contract este de 5 lei/kWh, factura va avea o valoare de 1500 de lei.

Problema este că dacă nu citiți bine contractul și acceptați un preț precum cele enumerate mai sus, la un preț în contract de 12 lei/kWh de exemplu, factura la curent va fi nu mai puțin de 3600 de lei.

 

 

×
Subiecte în articol: facturi energie
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close