Antena 3 CNN Economic Aproape 90% dintre români ar putea primi facturi duble la energie, după o nouă modificare a legislației

Aproape 90% dintre români ar putea primi facturi duble la energie, după o nouă modificare a legislației

O mare parte dintre români ar putea plăti facturi cu 50% mai mari în această iarnă.

Aproape 90% dintre români ar putea primi facturi duble la energie, după o nouă modificare a legislației
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    01 Noi 2022   •   10:08

O mare categorie de români ar putea plăti facturi duble în această iarnă, dacă propunerea PSD de implementare a prețurilor fixe la energie ar fi adoptată.  

Potrivit acesteia, atât consumatorii casnici, cât și cei non-casnici, ar urma să plătească între 1,20 – 1,30 bani/kWh. Adică, același preț să fie plătit de toată lumea.  

Social-democrații vin totuși cu o soluție pentru persoanele vulnerabile. Statul român ar urma să dea bani pe carduri românilor pentru facturile la energie, așa cum se întâmplă și în cazul voucherelor pentru alimente.  

În acest moment, 90% dintre români, potrivit autorităților, beneficiază de prețuri plafonate la energie electrică. Fie că plătesc 0,68 bani/kWh pentru că au un consum de până în 100 Kw/lună, fie că plătesc 0,80 de bani pe kilowatt oră pentru că au un consum de până în 255 kW/lună. Ei bine, aceste prețuri fixe ar însemna facturi cu 50% mai mari pentru această categorie care, în acest moment, este protejată de legislația în vigoare.    

Sunt multe necunoscute însă cu privire la această propunere, lucruri care vor trebui puse la punct în perioada următoare.  

”Nu poți construi un buget, asta încerc să le transmit și colegilor mei de coaliție și ei devin foarte nervoși și chiar domnului președinte. Nu poți construi un buget sănătos dacă tu nu ai rezolvat problema Energiei, pentru că nu poți să mergi pe o zonă sustenabilă dacă tu nu ai totul bine pus la punct.  

Părerea mea că prioritatea, în primul rând, este legislația pe energie, să închidem ordonanța din Parlament. A doua prioritate este să închidem odată cu pensiile speciale, fiindcă avem și jalon până pe 31 decembrie, și din acel moment ministrul Finanțelor își poate construi și poate spune foarte clar ce trebuie să facem să ne încadrăm în deficit”, a declarat Marcel Ciolacu. 

×
Subiecte în articol: facturi energie electrică
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close