Antena 3 CNN Economic Facturi uriașe la întreținere, la început de an! Racordarea la sistemul public de încălzire, cel mai negru coșmar al bucureștenilor

Facturi uriașe la întreținere, la început de an! Racordarea la sistemul public de încălzire, cel mai negru coșmar al bucureștenilor

Milioanele de oameni racordaţi la sistemul public de încălzire au primit facturi astronomice la întreţinere. Deşi nu au avut apă caldă şi căldură la parametrii optimi, oamenii au acum de plată sute de lei.

de Andreea Ştefan    |    03 Ian 2023   •   11:59

Cel mai negru scenariu al bucureștenilor care încă mai sunt racordați la sistemul public de încălzire s-a adeverit chiar în primele zile ale anului 2023.

Scumpirile din 2022 au aruncat în aer facturile oamenilor la întreținere, asta deși sute de mii de bucureșteni au înghețat în locuințe în ultimele două luni sau au încălzit apa pe aragaz pentru a se spăla.

Chiar dacă în ultimele două luni mii de blocuri au fost fără apă caldă sau căldură, facturile au ajuns la câteva sute de lei.

Pentru un apartament cu 2 camere în București, fără apă caldă și căldură cel puțin jumătate din luna noiembrie, oamenii au acum de plătit undeva între 400 și 500 de lei la întreținere.

Întreținerea lunii noiembrie este cu 37% mai mare decât media lunii noiembrie din ultimii doi ani.

Costurile cu termoficarea sunt cu 58% mai mari decât în ultimii doi ani, la gaz creșterea e de două ori și jumătate iar la electricitate creșterea e de aproape cinci ori.

În sumă totală întreținerea aceasta depășește orice întreținere din ultimii 7 ani, o spun administratorii de blocuri.

×
Subiecte în articol: facturi uriaşe intretinere
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close