Motivul pentru care există doar 4 femei în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei

11 Feb 2016   •   11:43
Motivul pentru care există doar 4 femei în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei
Dintre cei mai bogati 50 de oameni ai planetei, doar patru sunt femei. Insa care e motivul pentru care doamnele nu sunt mai bine reprezentate in topul celor mai instarite persoane?

Potrivit Ziare.com, reprezentantele sexului frumos care au ajuns in clasamentul intocmit de Wealth X sunt:

Laurene Powell Jobs (14,4 miliarde de dolari) e vaduva cofondatorului Apple, Steve Jobs;

Jacqueline Mars (28,6 miliarde de dolari) conduce imperiul Mars Inc, care are in portofoliu ciocolata cu acelasi nume, dar si produse precum Bounty, M&M, Twix, Pedigree, Whiskas, Skittles, Orbit, printre altele;

Liliane Bettencourt (29 de miliarde de dolari) conduce compania de cosmetice L'Oreal;

Alice Walton (33,2 miliarde de dolari) conduce compania de retail Walmart.

Toate aceste femei au mostenit o mare parte din averea lor.

Business Insider incearca sa explica de ce ele sunt atat de prost reprezentate in clubul select al celor mai bogati oameni ai planetei.

Trebuie avut in vedere ca, in primul rand, multimilionarii ating acest statut prin lansarea unei companii cu succes urias (de exemplu, Google, Facebook sau Amazon).

Insa, in aceasta zona, femeile nu au parte de aceeasi traiectorie fulminanta ca barbatii.


Cu toate ca ele conduc 40% din firmele nou-infiintate, le e foarte greu sa ajunga la venituri de 1 milion de dolari, fara a obtine finantare din partea investitorilor, majoritatea barbati.

In plus, in SUA, o femeie castiga 78 de centi la fiecare dolar castigat de un barbat, asa ca dispun de mai putin capital din start.

Insa exista cateva vesti bune, avand in vedere ca femeile incep sa ocupe din ce in ce mai multe pozitii de conducere in SUA, iar o firma IT care are un manager de sex feminin aduce, in medie, un profit cu 35% mai mare decat daca managerul ar fi de sex masculin.

Astfel, numarul miliardarelor creste an de an. In prezent, 145 de femei au acest statut, fata de doar 22, cate erau in 1995.

Dar situatia e departe de a fi echilibrata, avand in vedere ca exista 1.202 de barbati in clubul celor instariti.

Parteneri
x close