Antena 3 CNN Economic Firmele acuzate de corupţie vor avea acces la contractele din bani publici. Se schimbă legea achiziţiilor publice

Firmele acuzate de corupţie vor avea acces la contractele din bani publici. Se schimbă legea achiziţiilor publice

Firmele acuzate de corupţie vor avea acces la contractele din bani publici. Se schimbă legea achiziţiilor publice
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mai 2017   •   11:44

Firmele în cazul cărora există dosare deschise pentru fapte de corupţie, dar nu şi o decizie definitivă a instanţei, vor avea voie să participe la procedurile de achiziţie lansate de stat. În actuala formă, legea achiziţiilor publice interzice autorităţilor contractante să accepte ofertele acestor firme, dar un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Finanţelor, prin care se modifică legea, ridică această interdicţie.

Schimbarea legislaţiei este enunţată în nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă prin care se modifică legea achiziţiilor publice. "Abrogarea dispozițiilor potrivit cărora este exclus din procedura de achiziție publică operatorul economic sau una dintre persoanele prevăzute la art. 164 alin. (2) care este supusă unei proceduri judiciare de investigaţie în legătură cu săvârşirea uneia/unora dintre faptele prevăzute la art. 164 alin. (1), deoarece restricționează participarea la procedura de atribuire a ofertanților care nu au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni și nu este prevăzută ca atare în Directiva 24/2014/UE".

Mai mult pe economica.net.

×
Subiecte în articol: achizitii publice lege coruptie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close