Antena 3 CNN Economic Premierul Florin Cîțu, anunţ despre creşterea pensiilor în acest an

Premierul Florin Cîțu, anunţ despre creşterea pensiilor în acest an

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că pensiile vor creşte în acest an, vor fi mai mari ca anul trecut, însă nu a precizat clar cu cât va crește punctul de pensie.

Premierul Florin Cîțu, anunţ despre creşterea pensiilor în acest an
de Milena Niță    |    27 Ian 2021   •   15:25

Potrivit premierului, cheltuielile cu pensiile cresc în acest an cu aproape opt miliarde de lei.

"Până să începem orice anul acesta deja cresc cheltuielile cu opt miliarde de lei de la majorarea punctului de pensie din septembrie și alocațiile cu încă 2,3 milioane de lei. 

Cîţu: Suplimentăm bugetul din anul acesta cu aproape 11 miliarde de lei

Deci suplimentăm bugetul din anul acesta fără să facem nimic cu aproape 11 miliarde de lei, adică 1,1% din PIB", a dat asigurări Florin Cîțu.

"Pensiile de anul acesta vor fi mai mari decât pensiile de anul trecut, este cert, iar bugetul se construiește pe legislația în vigoare", a continuat şeful Guvernului, fără să detalieze însă despre ce sumă este vorba.

Întrebat de presă cu cât se va majora punctul de pensie sau dacă a fost stabilit un prag până la care crește punctul de pensie, premierul a răspuns: "Noi am anunțat că vom face o legislație în ceea ce privește pensiile, o să fie modificată pentru că sunt multe probleme acolo. 

Cîţu, despre ce voia să facă Orban: Am propriul meu punct de vedere

Noi, ca și coaliție, avem obiective foarte clare: pensiile să fie bazate pe contributivitate. Vom vedea care va fi forma finală, dar repet, anul acesta pensiile vor fi mai mari decât anul trecut", a mai spus prim-ministrul.

De asemenea, întrebat dacă susține punctul de vedere al predecesorului său, Ludovic Orban, care spunea că pensiile ar trebui să crească cu inflația de anul trecut plus jumătate din creșterea salariului mediu pe economie, Cîțu a spus că susține propriul său punct de vedere, "acela în care spun foarte clar că pensiile anul acesta sunt mai mari decât anul trecut".

"Bineînțeles că ne uităm la mai multe variante când discutăm despre pensii, ne uităm mai mult la o dimensiune pe termen lung pentru că orice se întâmplă anul acesta are implicații pentru anii următori și de aceea trebuie să trecem la o bugetare multianuală", a conchis premierul Cîţu.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu pensii crestere pensii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close