Antena 3 Economic Florin Cîțu explică cifrele contradictorii, apărute după rectificarea bugetară: ”PIB-ul a crescut în valoarea nominală”

Florin Cîțu explică cifrele contradictorii, apărute după rectificarea bugetară: ”PIB-ul a crescut în valoarea nominală”

de Redacția Antena 3    |    14 Aug 2021   •   15:43
Florin Cîțu explică cifrele contradictorii, apărute după rectificarea bugetară: ”PIB-ul a crescut în valoarea nominală”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu spune că PIB-ul a crescut în valoarea nominală, după rectificarea bugetară. Creșterea reală la finalul anului va fi mai mare cu aproape trei procente.

Florin Cîțu a explicat cifrele contradictorii din documentele prezentate de Guvern.

”Prin această rectificare bugetară PIB-ul a crescut în valoare nominală și am văzut că au fost comentarii cum de crește deficitul bugetar pe cash, dar scade deficitul bugetar în procente.

De aici apare diferența: pentru că PIB-ul nominal crește. Avem un PIB nominal mai mare, iar creșterea reală la finalul anului, estimată acum de cei de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză este de 7% față de 4,3% cât era la bugetul inițial”, a spus premierul Florin Cîțu, sâmbătă la Palatul Victoria.

Prim-ministrul a mai declarat că s-au mai înregistrat creșteri în ceea ce privește câștigul salarial mediu brut și deficit. „Câștigul salarial mediu brut este de 5.520 acum față de 5.380 în proiecție inițială.

Deficitul crește în sumă absolută de la 80 de miliarde de lei la 83,7 miliarde de lei, aceasta reprezentând 7,13% din PIB. Deci deficitul inițial la începutul anului era 7,16%, se reduce foarte puțin la 7,13% din PIB, deși crește în valoare absolută”, a adăugat Florin Cîțu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close