Antena 3 Economic Florin Cîţu: "Avem toate condiţiile pentru o explozie a creşterii economice. Putem să facem autostrăzi, spitale, lucruri care nu s-au făcut în ultimii 30 de ani"

Florin Cîţu: "Avem toate condiţiile pentru o explozie a creşterii economice. Putem să facem autostrăzi, spitale, lucruri care nu s-au făcut în ultimii 30 de ani"

de Georgiana Adam    |    14 Mai 2021   •   11:00
Florin Cîţu: "Avem toate condiţiile pentru o explozie a creşterii economice. Putem să facem autostrăzi, spitale, lucruri care nu s-au făcut în ultimii 30 de ani"

Premierul Florin Cîţu spune că România are toate condiţiile pentru ca în următorii ani să avem o explozie a creşterii economice şi să facem lucruri care nu s-au realizat în ultimii 30 de ani.

Şeful Guvernului s-a referit la mult discutatele autostrăzi şi spitale, pentru care spune că sunt bani, având în vedere că investiţiile sunt în creştere, dar ne bazăm şi pe bani europeni.

"Avem în negociere PNRR, fonduri europene, dar trebuie să trecem de această perioadă post-pandemie în care ne concentrăm din nou pe economie.

Cîţu: Lucrurile arată foarte bine în economie în acest moment

Am pregătit măsurile economice, avem în negociere PNRR, dar trebuie să trecem de această perioadă şi numai prin vaccinare. 

Lucrurile arată foarte bine în economie în acest moment, veniturile cresc, puterea de cumpărare creşte, avem investiţii în creştere şi sunt resurse financiare pe care le aşteptăm, 29,2 miliarde din PNRR, 46 de miliarde fonduri europene plus bugetul de stat în fiecare an.

Deci avem toate condiţiile pentru a avea în următori ani o explozie a creşterii economice, putem să facem şi autostrăzi, şi spitale, lucruri care nu s-au făcut în 30 de ani de zile. Le putem acum, dar mai avem acest lucru, trebuie să trecem peste pandemire, prin vaccin", a spus, vineri, premierul Florin Cîţu.

Cum se împart banii PNRR

Din fondurile alocate României pentru PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), aproximativ 4,4 miliarde de euro vor merge spre educaţie, 3,4 miliarde euro spre sănătate, 9,5 miliarde euro spre transport, iar spre mediu vor pleca 6,8 miliarde  euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close