Antena 3 CNN Economic Florin Cîţu: Execuţia bugetară demonstrează că am acţionat corect şi la timp. Am injectat bani imediat

Florin Cîţu: Execuţia bugetară demonstrează că am acţionat corect şi la timp. Am injectat bani imediat

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat marţi că execuţia bugetară demonstrează că Guvernul Orban a acţionat corect şi la timp.

Florin Cîţu: Execuţia bugetară demonstrează că am acţionat corect şi la timp. Am injectat bani imediat
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    28 Apr 2020   •   12:55

„Execuția bugetară DEMONSTREAZĂ - am acționat CORECT și LA TIMP!

Economia României își va reveni pentru că am luat din primul moment măsuri care să susțină capacitatea de producție în economie. La primele semne ale crizei am luat măsuri prin care am susținut capitalul, economia privată. Dacă nu luam aceste masuri, nu am fi avut pe ce să ne bazăm după ce treceam de criză de sănătate.

Execuția bugetară pentru luna martie DEMONSTREAZĂ că am acționat la timp pentru susținerea economiei. Am INJECTAT bani în economie IMEDIAT:

- 7,7 mld miliarde lei ramași în economie prin amânarea plăţii unor obligaţii fiscale de către agenţii economici pe perioada stării de urgență

- 3,17 miliarde lei restituirile SUPLIMENTARE de TVA

- 1,0 miliard lei creșterea cheltuielilor de investiții

- 1,0 miliard lei avansurile ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal și zootehnic

Aceste masuri s-au dovedit VITALE pentru supraviețuirea economiei. Au urmat șomajul tehnic, amanarea ratelor la bănci și IMM INVEST.

Datele execuției bugetare pentru aprilie vor arata că am avut un plan de salvare și mai ales vor arata că planul a FUNCȚIONAT.

Nu ne oprim aici!

România vă ieși din aceasta criza cu o structura a economiei, privată și de stat, modificată dar mai eficientă și mai competitivă”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: ministrul finantelor
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close