Antena 3 CNN Economic Florin Cîțu: Plafonarea preţului combustibililor la 6 lei litrul, cum vrea PSD, ar duce la penurie

Florin Cîțu: Plafonarea preţului combustibililor la 6 lei litrul, cum vrea PSD, ar duce la penurie

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, spune că plafonarea preţului la combustibil la 6 lei pe litru, aşa cum vor cei de la PSD, ar duce la penurie.

Florin Cîțu: Plafonarea preţului combustibililor la 6 lei litrul, cum vrea PSD, ar duce la penurie
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    22 Iun 2022   •   11:11

În plus, mai susţine Cîţu, noi avem "cam cel mai mic preț la combustibil din UE" şi "ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț mult mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?", se întreabă fostul premier al ţării.

"Întrebare pentru PSD.

PSD dorește plafonarea prețului la combustibil în jur de 6 lei pe litru. Așa am auzit. Eu nu particip la discuțiile din coaliție din data de 3 aprilie 2022.

În acest moment România are cam cel mai mic preț la combustibil din UE. Doar în Bulgaria este mai ieftin. Până și în Ungaria, unde prețul este plafonat, de multe ori combustibilul este mai scump.

Întrebarea:

Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?

Această întrebare este valabilă și pentru "geniala" soluție a PSD care reduce din pix marja de profit a unei companii. Capitalul circulă liber în UE și va merge acolo unde are cel mai mare randament.

Astfel de "soluții" garantează subdezvoltarea României.

P.S. O să stea PSD la coadă pentru milioanele de români care nu vor mai găsi benzină și motorină pentru că o să fie penurie?", a scris Florin Cîțu pe pagina de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu benzina
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close