Antena 3 CNN Economic FMI a revizuit în scădere prognoza de creştere economică pentru România în 2012

FMI a revizuit în scădere prognoza de creştere economică pentru România în 2012

FMI a revizuit în scădere prognoza de creştere economică pentru România în 2012
Sursa foto: Foto: economicoutlier.wordpress.com
05 Feb 2012   •   13:13

FMI a revizut în scădere uşoară prognoza de creştere economică pentru România în 2012, de la 1,8% - 2,3% la 1,5% - 2%, dar nu exclude posibilitatea ca PIB să urce cu mai mult de 2%, conform Mediafax.

Deşi FMI a redus estimarea iniţială de creştere economică, indicând recesiune pentru zona euro, autorităţile au insistat că prognoza pentru acest an s-a bazat în mare măsură pe investiţii şi mai puţin pe un nou avânt al exporturilor.

Guvernul anticipează că în primul trimestri din 2012 va fi înregistrată o creştere economică mai mare decât în trimestrul al patrulea din 2011.

Sursele citate au arătat că misiunea FMI – CE – Banca Mondială a ajuns la înţelegere cu autorităţile pe toate subiectele de discuţie, cu recomandări de modificare a unor acte normative. Şeful misiunii, Jeffrey Franks, va anunţa duminică încheierea cu succes a celei de-a patra revizuiri a acordului semnat în primăvara anului trecut şi recomandarea pentru eliberarea unei noi tranşse de către board-ul FMI.

În luna ianuarie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a revizut progonza de creştere economică a României pentru acest an de la 1,1% la 0,8%.

Banca Mondială estimează, într-un raport din luna ianuarie, o creştere de 1,5% a PIB în România, după ce a anticipat într-un raport din 2011 e creştere de 3,7%.

Aceeaşi tendinţa există şi în prognoza Comisiei Europene. CE a revizuit prognoza pentru anul 2012 de la 3,7% la 2,1%.



×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close