Antena 3 CNN Economic Forumul Capitalului Românesc | Miniştrii Guvernului Ciucă, faţă în faţă cu mediul de afaceri

Forumul Capitalului Românesc | Miniştrii Guvernului Ciucă, faţă în faţă cu mediul de afaceri

Miniştii Guvernului Ciucă stau, astăzi, faţă în faţă cu mediul de afaceri, la Forumul Capitalului Românesc.

Forumul Capitalului Românesc | Miniştrii Guvernului Ciucă, faţă în faţă cu mediul de afaceri
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2022   •   09:40

Antreprenorii le reproşează guvernanţilor că nu mai există predictibilitate în România. Scumpirea gazelor, a energiei şi a mărfurilor, în contextul războiului de la graniţă, sunt doar câteva dintre efectele devastatoare ale perioadei pe care o traversăm.

La eveniment urma să participe şi premierul Nicolae Ciucă, însă şi-a anulat participare pe ultima sută de metri.

"Aşteptările oamenilor de afaceri, în primul rând, se referă la soluţii pentru criza energetică şi la o predictibilitate. Dacă ne referim strict la povestea cu preţurile la energie, au fost succesive schimbări ale legislaţiei care provoacă probleme. Apoi, cei care au producţie au mari probleme cu preţurile la energie şi suntem şi în perioada în care se vehicula acea taxă pe Soare, deşi fotovoltaicele erau o soluţie.

Dar, mai mult decât atât, antreprenorii doresc soluţii şi idei pe care le au reprezentanţii Guvernului şi membrii Parlamentului pentru a susţine Capitalul Românesc.

Astăzi, aşa cum am reuşit de fiecare dată în ediţiile Forumului Capitalului Românesc, nu vom vorbi despre un antagonism între capitalul străin, multinaţionale şi capitalul românesc, ci despre cum ele, împreună, trebuie să funcţioneze şi trebuie tratate în mod egal şi în ceea ce priveşte legislaţia şi să nu uităm că mediul de afaceri este pilonul pe care se susţine şi forţa de muncă", a declarat Alessandra Stoicescu, director executiv Intact Media Grup.

×
Subiecte în articol: forumul capitalului românesc
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close