Antena 3 CNN Economic Fost preşedinte ANAF, previziuni sumbre pentru Guvern: Vor lipsi 4,5 miliarde de euro

Fost preşedinte ANAF, previziuni sumbre pentru Guvern: Vor lipsi 4,5 miliarde de euro

Fost preşedinte ANAF, previziuni sumbre pentru Guvern: Vor lipsi 4,5 miliarde de euro
Sursa foto: Foto: Facebook
28 Mar 2017   •   11:20

Fostul președinte al Agenției Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Gelu Ștefan Diaconu a postat marți pe Facebook previziuni sumbre în ceea ce priveşte bugetul aferent anului 2017. 

„Ieri mi-au parvenit cifrele aferente colectarii pe luna martie. Lucrurile stau cu totul altfel fata de declaratia linistitoare a domnului Grindeanu.

Sa nu aveti nici cel mai mic dubiu: IMPOSIBIL de realizat proiectia bugetara pe partea de venituri in 2017!!! Asta ce inseamna? Pentru incadrarea in tinta de deficit vor urma taieri masive la cheltuieli…adica “impartirea blanii ursului din padure” de care vorbeam in luna ianuarie.

Ieri, pe website-ul MFP, a fost publicata executia bugetara pe primele doua luni ale anului. Se inregistreaza un mic excedent, specific acestei perioade a anului, pe seama exclusiva a nerealizarilor/taierilor cheltuielilor bugetare. Aceasta, deoarece la venituri situatia nu numai ca este departe de proiectia bugetara ci este chiar sub nivelul anului trecut cu 1,4%!!!!

Va reamintesc ca pe 11 si 29 ianuarie atrageam atentia pe blog (www.geludiaconu.com) asupra dezastrului care va urma in materia incasarilor la buget. Si asta in conditiile in care pe anul 2017 s-au prevazut venituri cu 12% mai mari decat realizatul anului anterior iar ANAF-ul este o institutie semi-paralizata! Mai nou, aflu ca este lipsita pana si de sumele necesare acoperirii salariilor!. Cat despre procesul de reforma, evolutiile ultimului an provoaca zambete specialistilor…

Dar tot pe blog va voi oferi in scurt timp explicatiile pentru estimarea pe care o fac. Si anume ca anul acesta vor lipsi din visteria statului 20 de miliarde de lei fata de previziunile propagandistice din buget. Adica aproape 4,5 miliarde de euro!!!

P.S. Zilele acestea am primit un mesaj cu subinteles de la un cunoscator al “sistemului” ANAF. Acesta remarca cu privire la numirile pe functii foarte importante facute in ultima perioada ca echipa de conducere ANAF ar fi completa daca ar reveni in aceasta formula si disparutul Codrut Marta…”, a scris Gelu Ştefan Diaconu pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: guvernul grindeanu bugetul de stat
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close