Antena 3 CNN Economic Gazele s-au ieftinit sub nivelul de 50 euro pe Megawatt-oră, pentru prima dată în ultimii doi ani, în Europa

Gazele s-au ieftinit sub nivelul de 50 euro pe Megawatt-oră, pentru prima dată în ultimii doi ani, în Europa

Prețul gazelor naturale în Europa a scăzut sub nivelul de 50 euro pe Megawatt-oră, pentru prima dată de la sfârșitul lunii august 2021.

Gazele s-au ieftinit sub nivelul de 50 euro pe Megawatt-oră, pentru prima dată în ultimii doi ani, în Europa
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2023   •   14:37

Astfel, cotațiile pentru gazele naturale cu livrare în luna următoare au scăzut cu 6,2%, până la 48,78 euro pe Megawatt-oră, cel mai mic nivel înregistrat într-o zi de pe 31 august 2021. 

Prețurile gazelor au scăzut cu 35% de la începutul acestui an, dar sunt încă aproximativ duble față de nivelurile obișnuite pentru această perioadă a anului.

Bloomberg remarcă faptul că prețurile au scăzut cu peste 80% față de vârful înregistrat în luna august 2022, când Rusia a redus livrările de gaze către Europa, ceea ce a însemnat costuri suplimentare de 1.000 de miliarde de euro pentru continent, a afectat economiile europene și a împins inflația la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii. 

Acum, situația s-a inversat brusc, pe fondul iernii relativ blânde din Europa, a eforturilor de a reduce consumul și a importurilor tot mai mari de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA, potrivit biziday.ro.<

×
Subiecte în articol: gaze gaze naturale ieftinire
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close