Antena 3 CNN Economic Gazprom: Europa a consumat 90% din gazul înmagazinat vara trecută

Gazprom: Europa a consumat 90% din gazul înmagazinat vara trecută

 În depozitele subterane europene a rămas mai puțin de 10 la sută din cantitățile de gaz înmagazinate în perioada verii, nivelul total al completării este mai puțin de 34 la sută, informează Gazprom.

Gazprom: Europa a consumat 90% din gazul înmagazinat vara trecută
Sursa foto: Pexels/ Torsten Dettlaff
de Alexandra Ionescu    |    14 Feb 2022   •   14:22

Potrivit Gas Infrastructure Europe, din 12 februarie, volumul de gaz activ în depozitele subterane europene este cu 22,9% (9,9 miliarde de metri cubi) mai mic decât anul trecut,  90,8% (43,4 miliarde de metri cubi) din volumul de gaz pompat în sezonul estival a fost deja retras, adică mai rămâne sub 10%.

Nivelul general de ocupare al facilităților UGS în Europa este mai mic de 34%. În același timp, depozitele subterane din Germania și Franța au fost deja fost golite în proporție de peste 2/3”, a anunțat Gazprom pe canalul său de Telegram.

Din 11 ianuarie 2022, nivelul rezervelor din instalațiile UGS europene s-a mutat în zona de minime record.

Trebuie remarcat faptul că extracția gazelor din instalațiile UGS europene continuă de obicei până la sfârșitul lunii martie - mijlocul lunii aprilie.

Potrivit datelor Gas Infrastructure Europe, volumul de gaz activ din depozitele ucrainiene este, de asemenea, la niveluri minime. Începând cu 12 februarie, acesta a scăzut la 10,8 miliarde de metri cubi. Aceasta este cu 45,8% (9,1 miliarde de metri cubi) mai mică decât anul trecut.

Temperaturile scăzute stimulează cererea de combustibil, ceea ce a dus la creşteri record ale preţului gazelor.

×
Subiecte în articol: Gazprom Europa gaz consum
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close