Antena 3 CNN Economic George Soros renunţă la investiţiile în sectorul petrolier, pe fondul scăderii drastice a preţului barilului

George Soros renunţă la investiţiile în sectorul petrolier, pe fondul scăderii drastice a preţului barilului

George Soros renunţă la investiţiile în sectorul petrolier, pe fondul scăderii drastice a preţului barilului
Sursa foto: Foto: theenergycollective.com
16 Aug 2015   •   13:27
Firma care administrează averea miliardarului american George Soros şi-a redus în trimestrul al doilea deţinerile de acţiuni ale companiilor din sectorul petrolier şi a vândut aproape toată participaţia pe care o avea la Alibaba, cea mai mare companie din sectorul IT din Asia, potrivit Bloomberg.
 
Reducerea expunerii lui Soros pe companiile din energie a avut loc în contextul în care preţul barilului de petrol a atins în luna iunie maximul din acest an, de aproximativ 60 de dolari, după care a scăzut puternic, ajungând în prezent la circa 42 de dolari pe baril.
 
Firma lui Soros, cu active în administrare de circa 30 de miliarde de dolari, a lichidat pachetele de acţiuni la companiile Cenovus Energy şi Suncor Energy, în timp ce participaţiile la EQT şi Noble Energy au fost reduse. 
 
De asemenea, investitorul american a vândut aproape toate acţiunile pe care le avea la Alibaba Group Holding, în contextul declinului cotaţiei companiei, afectată de încetinirea economiei chineze.
 
Soros Fund Management avea la finele primului trimestru certificate de depozit în valoare de 370 milioane de dolari la Alibaba, în timp ce la jumătatea anului investiţia a fost redusă la 4,9 milioane de dolari, potrivit unui document transmis de firma lui Soros bursei de la New York.
 
Soros a investit în schimb în acţiuni ale companiei Time Warner Cable, cu o poziţie în valoare de 259 milioane de dolari la finele celui de-al doilea trimestru.
 

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close