Antena 3 CNN Economic Gheorghe Piperea: ”Extrem de grav ce se întâmplă pe ”piața” pensiilor private. S-au vaporizat peste 7 miliarde lei”

Gheorghe Piperea: ”Extrem de grav ce se întâmplă pe ”piața” pensiilor private. S-au vaporizat peste 7 miliarde lei”

Avocatul Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă, după ce un articol din presa financiară titrează că cei 7,4 milioane de români care contribuie la pensiile private Pilon II au pierdut 7 miliarde de lei lei din banii de pensie pe primul semestru.

Gheorghe Piperea: ”Extrem de grav ce se întâmplă pe ”piața” pensiilor private. S-au vaporizat peste 7 miliarde lei”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Georgiana Adam    |    28 Iul 2022   •   14:07

”Evenimente extrem de grave se întâmplă pe ”piața” pensiilor publice administrate privat (Pilon II) și nimeni nu ia atitudine, nimeni nu iese în stradă: în numai 6 luni, banii noștri din fondurile de pensii administrate privat s-au erodat cu cca 8%. 

S-au vaporizat peste 7 mld lei, dintr-un total de 88 de mld… Inclusiv prin furt și investiții în obligațiuni emise de bănci rusești.

Reamintesc un principiu din lege (care, din păcate, s-a transformat, în practică, într-un simplu slogan propagandistic): suntem proprietari asupra ”activelor” acumulate în contul nostru la aceste fonduri. 

Constituția ne garantează (cică) dreptul de proprietate…”, a scris avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina de Facebook, făcând referire la un articol din presă.

Gheorghe Piperea face referire la un articol din Ziarul financiar, care a titrat: ”Cei 7,4 milioane de români contributori la fondurile de pensii private Pilon II au pierdut 7 mld. lei din banii de pensie pe primul semestru din cauza expunerii acestor fonduri pe titlurile de stat”.
 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Piperea pensii private bani
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close