Ghibu va prelua administrarea firmelor lui Fenechiu, pentru care va căuta ulterior cumpărător

de M.Z.    |    10 Mar 2014   •   23:21
Ghibu va prelua administrarea firmelor lui Fenechiu, pentru care va căuta ulterior cumpărător Foto: Agerpres
Fostul secretar de stat la Transporturi Cristian Ghibu negociază preluarea administrării companiilor fraţilor Fenechiu prin firma Globocon Iaşi şi spune că, după un proces de rebranding, va căuta un cumpărător pentru respectivele afaceri, precizând că s-ar putea număra printre noii acţionari, potrivit Mediafax.

Preluarea administrării afacerilor derulate de Relu şi Lucian Fenechiu este o idee mai veche, iar negocierile pentru încheierea contractului de colaborare ar putea fi finalizate până la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat Ghibu.
 
Ghibu a fost numit secretar de stat la Transporturi în ianuarie 2013, la propunerea fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, şi a fost şeful comisiei de privatizare a CFR Marfă.
 
El a demisionat din funcţie în luna februarie a acestui an, invocând motive personale, iar în prezent este angajatul firmei de consultanţă Globocon din Iaşi, deţinută de soţia sa, de profesie medic, dar şi preşedintele CA al Romatsa.
 
Grupul FENE, cu sediul în Iaşi, a fost înfiinţat în 1991 şi cuprinde firmele Fene Grup (construcţii), Tehnorom (IT&C, sisteme de securitate, instalaţii electrice, producţie de tâmplărie de lemn), La Rocca SRL (comercializare de materiale de construcţii, dotări sanitare şi hoteliere) şi Integra Business Consulting (proiectare în construcţii şi consultanţă).
 
Ghibu a afirmat că rulajul cumulat al celor patru firme s-a plasat la aproximativ 10 milioane euro anul trecut şi că, după verificarea situaţiilor acestora şi derularea unui proces de rebranding, se va încerca găsirea unui cumpărător.
 
El a precizat că s-ar putea număra printre noii acţionari, însă cu o participaţie minoritară, şi nu a dorit să ofere alte informaţii privind acest subiect, insistând că procedurile fac obiectul unei afaceri private.
 

Relu Fenechiu a fost membru al PNL timp de 18 ani şi se afla la al treilea mandat de deputat în momentul condamnării. El a fost preşedintele PNL Iaşi din 2004, iar din 2008 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel central.
 
De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de şapte luni, până în iulie 2013, când s-a retras din această funcţie ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul Transformatorul.
 

x close