Antena 3 CNN Economic Sorin Grindeanu: "România primește doar 14 miliarde de euro de la UE pentru PNRR. Diferenţa, împrumut de tip FMI"

Sorin Grindeanu: "România primește doar 14 miliarde de euro de la UE pentru PNRR. Diferenţa, împrumut de tip FMI"

Sorin Grindeanu a spus că "România primește doar 14 miliarde de euro prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), iar diferența până la 20 de miliarde de euro sunt împrumuturi de tip FMI. Mai mult, prim-vicepreședintele PSD a spus că preşedintele Klaus Iohannis alături de Florin Cîţu şi Cristian Ghinea întreţin o minciună.

Sorin Grindeanu: "România primește doar 14 miliarde de euro de la UE pentru PNRR. Diferenţa, împrumut de tip FMI"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2021   •   18:55

Sorin Grindeanu a declarat, marți, într-o conferință de presă, că este „o mare minciună” că România va primi 29 de miliarde prin PNRR, adevărul fiind că doar 14 miliarde de euro vin de la Comisia Europeană, iar restul sunt împrumuturi.

"Este o mare minciună că România va accesa prin PNRR 29 de miliarde. O minciună întreținută de Iohannis, de Cîțu și de Ghinea. În realitate, România are doar 14 miliarde de la Uniunea Europeană pentru PNRR. Diferența este de fapt un împrumut de tip FMI, care va trebui să fie restituit tot de către români, dar care va pune, în același timp, un jug social pe România" a spus Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD afirmă că acest împrumut se va acorda condiționat.

"În locul condițiilor impuse de Comisia Europeană, care priveau digitalizarea, componentă verde și sustenabilitate, coaliția PNL și USR PLUS a propus poitici dure de austeritate", a mai spus Grindeanu.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Cine este femeia găsită inconștientă într-o pădure de lângă Bragadiru
x close