Antena 3 CNN Economic Grupul MOL, precizări în criza prețurilor la benzină și motorină | Virgil Popescu: "Nu există ca un lanț de benzinării să ducă la o scumpire în lanț"

Grupul MOL, precizări în criza prețurilor la benzină și motorină | Virgil Popescu: "Nu există ca un lanț de benzinării să ducă la o scumpire în lanț"

Aprovizionarea cu petrol a Ungariei nu suferă întreruperi iar rezervele şi capacităţile de rafinare ale grupului MOL sunt suficiente pentru a acoperi necesităţile ţării, a informat aseara grupul petrolier.

Grupul MOL, precizări în criza prețurilor la benzină și motorină | Virgil Popescu: "Nu există ca un lanț de benzinării să ducă la o scumpire în lanț"
de Mia Lungu    |    10 Mar 2022   •   09:19

"În ţările vecine, preţul pentru un litru de combustibil este cu 100-150 de forinţi mai mare decât în Ungaria aşa că fiecare transportator aflat în tranzit vrea să îşi facă plinul în Ungaria", se arată în comunicatul semnat de directorul general de la MOL, Zsolt Hernádi, potrivit agenției MTI.

"Aş dori să subliniez că MOL este în continuare în măsură să aprovizioneze ţara cu carburanţi în situaţia actuală. Cu toate acestea, presiunile la adresa benzinăriilor trebuie să revină la un nivel apropiat de cel anterior. Acesta este cel mai important pas deoarece cererea a crescut semnificativ, de pe o parte ca urmare a traficului de tranzit prin Ungaria iar de pe altă parte ca urmare a creşterii turismului în scopul alimentării cu combustibil.", a mai precizat acesta.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat aseară că informaţia conform căreia preţul carburanţilor a ajuns la 11 lei/litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL, iar "dacă ar fi fost mai atenţi, acest lucru nu s-ar fi întâmplat".

Acesta a precizat la Antena 3, că isteria a fost creată de lanțul MOL care a crescut prețurile din cauza plafonării prețului în Ungaria și lipsei aprovizionării.

"Lanțul MOL a scumpit în această seară la 9 lei. Are probleme cu aprovizionarea din Ungaria. Acesta este motivul. Avem un conflict la frontieră, iar un mesaj de la benzinăria din Beiuș mi se pare că face parte dintr-un război hibrid.

Nu există ca un lanț de benzinării să ducă la o scumpire în lanț. Nu vorbim de o explozie a prețului. Există organe, Antifraudă, ANAF, ANPC care pot vedea care sunt motivele care au stat la majorarea prețului. Nu este normal ce s-a întâmplat", a spus Virgil Popescu.

×
Subiecte în articol: MOL pret benzina motorina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close