Antena 3 Economic Grupul MOL vrea să cumpere 26% din compania Petrol din Slovenia

Grupul MOL vrea să cumpere 26% din compania Petrol din Slovenia

de G.S.    |    30 Sep 2012   •   15:56
Grupul MOL vrea să cumpere 26% din compania Petrol din Slovenia
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Grupul ungar MOL, prezent şi în România, intenţionează să cumpere o participaţie de 26% la compania Petrol din Slovenia, potrivit cotidianului sloven Finance, citat de MarketWatch.
   
Achiziţia ar creşte prezenţa MOL în Slovenia, unde grupul petrolier MOL deţine o reţea de 37 de benzinării.
   
Reprezentanţii MOL nu au putut fi contactaţi pentru comentarii, notează MarketWatch.
   
Grupul MOL este prezent prin operaţiuni distribuţie de carburanţi pe mai multe pieţe din regiune, iar în România deţine o reţea de 130 de benzinării.
   
Volumul vânzărilor de carburanţi înregistrate de MOL în România a crescut în primul semestru cu 5%, la 220.000 de tone, iar veniturile generate de magazinele din benzinăriile companiei au urcat cu 12%.
   
Veniturile grupului MOL au scăzut în primul semestru cu 9%, la 11,7 miliarde dolari, în timp ce profitul net s-a înjumătăţit, la 418 milioane de dolari, potrivit raportului financiar al grupului. Performanţele au fost afectate în primul semestru de întreruperea activităţilor din Siria, producţia mai scăzută de petrol şi gaze şi de efectele regimului reglementat al preţurilor la gaze naturale în Croaţia şi Ungaria.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close