Antena 3 CNN Economic Guvernul anunță categoriile de consumatori care nu vor fi afectate de reducerea consumului de gaze naturale

Guvernul anunță categoriile de consumatori care nu vor fi afectate de reducerea consumului de gaze naturale

Consumatorii români, întreprinderile mici și mijlocii, serviciile sociale și industria critică nu vor fi afectate de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale, anunță Executivul pe Facebook.

Guvernul anunță categoriile de consumatori care nu vor fi afectate de reducerea consumului de gaze naturale
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / Utrecht Robin
de Silvia Preda    |    26 Iul 2022   •   17:44

"Consumatorii români, întreprinderile mici și mijlocii, serviciile sociale și industria critică nu vor fi afectate de eventuale măsuri suplimentare pentru reducerea consumului de gaze naturale", transmite Executivul.

Potrivit sursei citate, România va avea asigurat necesarul pentru iarna 2022-2023.

Rezervele de gaze ale țării reprezintă 55%

"Rezervele de gaze ale țării reprezintă 55%, adică peste nivelul obligatoriu de 46% prevăzut pentru 1 august 2022. Menținând acest ritm accelerat putem ajunge la o capacitate a depozitelor de cel puțin 80% înainte de 1 noiembrie. În plus, disponibilitatea surselor interne de gaze naturale și profilul de consum al țării noastre, corelat cu pachetul guvernamental de protecție a cetățenilor și economiei, sunt elemente ce garantează asigurarea necesarului de consum pentru iarna 2022-2023", se arată în postarea Guvernului.

Țările Uniunii Europene au convenit marți asupra unui regulament de urgență pentru a reduce consumul de gaze naturale în această iarnă, în timp ce Europa se pregătește pentru o iarnă cu aprovizionarea incertă din partea Rusiei, anunță Reuters.

×
Subiecte în articol: gaze naturale guvern gaze
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close