Antena 3 CNN Economic Guvernul dublează numărul de muncitori străini care se pot angaja în România

Guvernul dublează numărul de muncitori străini care se pot angaja în România

Ministerul Muncii a aprobat decizia de suplimentare a numărului de lucrători străini admiși pe piața muncii din România, cu încă 25.000 de persoane, adăugate la cele 25.000 aprobate inițial.

Guvernul dublează numărul de muncitori străini care se pot angaja în România
Sursa foto: Hepta
de Viorel Aydan Cioroi    |    11 Aug 2021   •   16:06

Decizia a survenit în urma creșterii numărului de solicitări de eliberare a avizelor de angajare, de la începutul anului până în prezent, față de perioada similară a anului anterior.

Un alt factor care a influențat luarea deciziei a fost și creșterea numărului locurilor de muncă vacante declarate de angajatori, în prima jumătate a anului 2021, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Conform datelor comunicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în perioada ianuarie - mai, a anului 2021, numărul total de locuri vacante a fost de 160.405, comparativ cu 156.085, în aceeași perioadă a anului trecut.

Procentual, s-a înregistrat o creștere cu 2,77% a numărului de locuri vacante. 29.995 dintre posturile vacante au fost comunicate în mod repetat de angajatori.

”Astfel, suplimentarea contingentului de lucrători răspunde necesității de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, și previne situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Muncii.

Datele furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări, arată că de la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii iulie au fost eliberate 17.196 avize de angajare.

Totodată, în același interval de timp sunt în curs de soluționare alte 3.620 de solicitări de eliberare a avizelor de angajare.

×
Subiecte în articol: guvern imigranti angajari România
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close