Antena 3 CNN Economic Nouă schemă de ajutor de stat pentru afacerile din România. Anunţul făcut de Marcel Boloș

Nouă schemă de ajutor de stat pentru afacerile din România. Anunţul făcut de Marcel Boloș

Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri.

Nouă schemă de ajutor de stat pentru afacerile din România. Anunţul făcut de Marcel Boloș
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   18:10

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că schema de ajutor de stat pentru susţinerea investiţiilor mediului de afaceri are o valoare de 500 de milioane de euro.

"Schema de ajutor de stat aprobată de către Guvern pentru susţinerea investiţiilor mediului de afaceri are o valoare de 500 de milioane de euro.

Proiectele care ar urma să fie depuse au o valoare minimă de 10 milioane de euro şi o valoare maximă de 100 de milioane de euro.

?,?? ???????? ??? ?????? ????????????? ???????????? ??????̦?????? ➡️Ești antreprenor în industria ceramicelor, metalurgiei, calculatoarelor, radiologie? Fabricarea de autovehicule, motociclete, biciclete? Industria textilă, aparate electrocasnice sau mobilă? Toate aceste industrii și multe altele sunt eligibile să primească finanțare prin schema de ajutor de stat în valoare de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore pe care Guvernul a adoptat-o azi. Mizăm că prin această alocare antreprenorii locali devin catalizatori ai dezvoltării regionale. Mai mult, este o metodă prin care atragem investiții străine și contribuim la balanţa import/export a României, mare parte din producţia realizată în urma acestor investiţii fiind destinată exportului. Așadar, dacă vrei să îți duci afacerea la următorul nivel cu o investiție de minimum 50 milioane lei, îți las mai multe detalii în comentarii. Tot azi am îndeplinit și o serie de promisiuni transmise zilele trecute: ✅Se prelungește plafonarea tarifelor #RCA până la 30 iunie 2024. ✅Se prelungește termenul fără amenzi e-Factura până la 31 mai 2024. ✅Am indexat cu rata inflației îndemnizațiile primite de către veteranii de război cu dizabilități trimiși pe teatrele de operațiuni.

Publicată de Marcel Boloș pe Joi, 28 martie 2024

Sunt activităţi care se referă doar la industria şi producţia industrială, industria prelucrătoare, iar în acest context anticipăm un efect multiplicator pentru economie consistent încât crearea de locuri de muncă, dar şi atragerea de investiţii în economie să poată să fie dusă la bun sfârşit pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a României", a spus Marcel Boloş, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul Finanţelor a menţionat că au fost adoptate şi măsurile privind amânarea amendării faptelor contravenţionale pentru modulul e-Factura.

"Pentru modulul de e-Factura, amenzile care erau între 1.000 lei, valoarea minimă pentru întreprinderile mici şi mijlocii, până la 10.000 lei pentru contribuabilii încadraţi în categoria întreprinderilor mari, s-au amânat până pe data de 1 iunie", a subliniat el.

×
Subiecte în articol: guvern schemă ajutor mediu de afaceri
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close