x close

Guvernul a aprobat OUG pentru Start-Up Nation 2018. Data la care va fi deschisă aplicaţia

de S.T.    |    07 Dec 2018   •   23:01
Guvernul a aprobat OUG pentru Start-Up Nation 2018. Data la care va fi deschisă aplicaţia 534

Executivul a aprobat, vineri, Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, prin programul Start-Up Nation, ediţia 2018.

„Răspundem, prin această ediţie, unor necesităţi economice reale, avantajând regiunile şi domeniile care au nevoie de cea mai mare susţinere din partea statului. Forma finală a schemei de minimis este publicată pe site-ul ministerului şi testăm platforma online de înscriere în program, astfel încât în a doua decadă a lunii să deschidem aplicaţia”, a declarat, vineri, Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, conform unui comunicat de presă transmis de ministerul de resort.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat, la începutul lunii decembrie, pe site forma actualizată a documentelor procedurale necesare înscrierii online la Start-Up Nation 2018, acestea incluzând modelul planului de afaceri şi declaraţiile de elegibilitate.

Se pot înscrie în programul Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Conform sursei menţionate, pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Programul naţional Start-Up Nation a însemnat, anul trecut: 19.297 de aplicanţi înscrişi, 8.444 de contracte semnate iniţial, 8.100 de contracte active, peste 21.000 de locuri de muncă nou înfiinţate şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor, creşterea investiţiilor în tehnologii noi inovative.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

afaceri
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati