x close

Guvernul a decis înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

de S.T.    |    09 Feb 2017   •   22:19
Guvernul a decis înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii 534

Guvernul a decis joi adoptarea unui memorandum privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, a anunţat ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.

„Avem adoptat astăzi un memorandum, potrivit programului de guvernare 2017 - 2020, având în vedere crearea unor noi instrumente de investiţii publice, crearea Fondului Suveran de Investiţii fiind o măsură de stimulare economică, instrument de finanţare în investiţii în sectoare competitive, rentabile şi sustenabile, cu efect de multiplicare în economie, în urma atragerii de capital şi surse din piaţa financiară”, a declarat Alexandru Petrescu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului Economiei, FSDI va reprezenta un partener pentru investitorii instituţionali, BERD, BEI, Banca Mondială, fonduri de investiţii şi alţi investitori privaţi.

„Prin acest document nu facem decât să marcăm iniţiativa şi demararea acestui proces. În continuare, am formalizat constituirea unor comisii interministeriale, cu reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Ministerului de Finanţe, reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, ASF-ului. (...) Astăzi este ziua în care formalizăm demersul, de mâine aceste comisii formal se adună, (...) emit puncte de vedere”, a spus Petrescu.

Totodată, ministrul Economiei a precizat că urmează să fie adoptat şi un act normativ privind funcţionarea efectivă a acestui fond.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

guvern ministrul economiei Alexandru Petrescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati