Antena 3 CNN Economic Guvernul achită banii pentru proiectele cu fonduri europene. Rovana Plumb: „Lucrăm pentru a recupera tot ce s-a pierdut în anul 2016”

Guvernul achită banii pentru proiectele cu fonduri europene. Rovana Plumb: „Lucrăm pentru a recupera tot ce s-a pierdut în anul 2016”

Guvernul achită banii pentru proiectele cu fonduri europene. Rovana Plumb: „Lucrăm pentru a recupera tot ce s-a pierdut în anul 2016”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Iun 2017   •   11:09

Guvernul a găsit câteva soluţii pentru deblocarea proiectelor cu fonduri europene.

Executivul va plăti aproape 800 de milioane de euro şi va aştepta apoi decontarea din partea Comisiei Europene.

„De patru luni de zile lucrăm pentru a recupera tot ce s-a pierdut în anul 2016”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, joi, la Antena 3.

 „România va putea să transmită către Comisia Europeană declarații de cheltuieli în valoare totală de aproape 800 de milioane de euro care se vor rambursa”, a mai spus Rovana Plumb.

„Se lucrează în paralel pe procedurile de simplificare. Fondurile europene trebuie să fie prietenoase cu potențialii beneficiari(...). Nu este un blocaj de 800 de milioane de euro. Este o imposibilitate de transmitere a declarațiilor de cheltuieli către CE în vederea raportării, deoarece anul trecut nu s-a făcut absolut nimic pe procedurile privind acreditarea autorităților de management. În ianuarie, când am venit la guvernare, a trebuit să lucrăm cu toate echipele astfel încât să fim capabili ca în aprilie să trimitem procedurile pentru acreditarea aurtorităților de management pe fiecare program, care înseamnă o alocare pentru România de 23 de mld de euro”, a precizat Rovana Plumb.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close