Antena 3 CNN Economic Guvernul Orban dublează salariile acestor bugetari în plină pandemie. Cine sunt norocoșii care vor primi mai mulți bani

Guvernul Orban dublează salariile acestor bugetari în plină pandemie. Cine sunt norocoșii care vor primi mai mulți bani

România a primit de la UE 79,9 miliarde de euro, fonduri care trebuie folosite în principal pentru redresarea economiei. Un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului Orban arată că, din acești bani 30,4 miliarde de euro vor merge către instrumentul de finanțare „Mecanismul de redresare și reziliență”, structurați sub formă de granturi 13,7 mld euro și sub formă de împrumuturi 16,6 miliarde de euro.

Guvernul Orban dublează salariile acestor bugetari în plină pandemie. Cine sunt norocoșii care vor primi mai mulți bani
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    22 Aug 2020   •   11:45

Pentru a putea accesa acestor fonduri externe (rambursabile și nerambursabile), executivul lucrează la elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Acesta va cuprinde domeniile în care se va investi în vederea ieșirii din criză.

Cei mai norocoși bugetari vor fi cei care vor face parte dintr-o nouă structură care se va înființa în cadrul Ministrului Fondurilor Europene. Direcția Generală Management Mecanism de Redresare și Reziliență va avea 30 de angajați și va avea rolul de a elabora, negocia, aproba, deconta cheltuieli, monitoriza și raporta către PNRR.

Acești angajați vor lucra pe baza unui contract individual de muncă, pe o perioadă determinată de cinci ani și vor beneficia de un spor de 100% din salariul de bază în perioada în care lucrează.

Cine va mai beneficia de salarii duble

Și personalul din cadrul ministerelor de resort implicat în elaborarea PNRR vor beneficia de un spor de 100% din salariul de bază.

„Pentru a nu genera întârzieri în implementarea proiectelor de infrastructură indiferent de natura acestora, dar și asupra perspectivei de dezvoltare pe termen lung a României este necesara pregătirea, elaborarea și aprobarea documentațiilor tehnico-economice pentru proiectele de infrastructură din domenii de importanță strategică pentru România, după cum urmează:
a) proiecte de infrastructură pentru sisteme de irigare/umectare a solului pentru combaterea riscului de secetă, combaterea eroziunii solului, drenare și desecare, protecție antigrindină, împăduriri;

b) proiecte de infrastructură pentru mobilitate urbană, regenerare urbană, turism și cultură, ecologizare platforme industriale, înființare/reabilitare/modernizare campusuri școlare necesare învățământului profesional și tehnic, reabilitare/modernizare/extindere sisteme centralizate de producere și distribuție a energiei termice necesare populației;
c) proiecte de infrastructură din domeniul sănătății publice;

d) proiecte de infrastructură pentru cercetare în domeniul transferului
tehnologic;

e) proiecte de infrastructură de apă-canalizare;
f) proiecte de infrastructură edilitară: apă-canalizare, modernizare/extindere/reabilitare/dezvoltare de drumuri interioare ale localităților, mobilitate urbană în parteneriat cu localitățile urbane, regenerare urbană, sistem de iluminat public, sisteme centralizate de alimentare cu energie termică destinate localităților rurale limitrofe localităților urbane”, se arată în OUG, conform playtech.ro.

×
Subiecte în articol: salarii
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close