Antena 3 CNN Economic Hidroelectrica a asigurat luni peste 50% din producția de electricitate a României

Hidroelectrica a asigurat luni peste 50% din producția de electricitate a României

Hidroelectrica a asigurat luni peste 50% din producția de electricitate a României, informează compania.

Hidroelectrica a asigurat luni peste 50% din producția de electricitate a României
Sursa foto: Facebook/ Hidroelectrica
de Georgiana Adam    |    10 Mai 2023   •   12:38

"Ne bucurăm să anunțăm că (pe 8 mai - n.r.) Hidroelectrica a asigurat peste 50% din producția de energie la nivel național.

La ora 10:00, producția de electricitate a României era de 5.796 MW, din care Hidroelectrica deținea 2.966 MW", este mesajul transmis recent de Hidroelectrica, pe pagina de Facebook.

Cărbunele venea pe locul doi, cu 1.042 MW, apoi Nuclearelectrica, cu 665 MW, și termocentralele pe hidrocarburi (gaz), cu 522 MW. Energia eoliană și fotovoltaică erau nesemnificative ca producție – 500 MW împreună.

Explicația faptului că Hidroelectrica ține practic întreg Sistemul Energetic Național vine din faptul că un reactor din cele două ale Nuclearelectrica a intrat în revizie programată de cinci săptămâni. 

Pentru că a plouat mult în țară, iar Hidroelectrica are hidraulicitate mare, ea a fost desemnată de Dispecerul Energetic Național să suplinească deficitul de producție. Dacă bate vântul și/este soare, atunci energia de acest tip este preluată cu prioritate în sistem, potrivit economedia.ro.

×
Subiecte în articol: hidroelectrica electricitate
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close