Hidroelectrica a cumpărat Parcul Eolian Crucea, după ce Adunarea Acţionarilor a aprobat tranzacţia

de Alin Tarnovschi    |    01 Feb 2021   •   18:05
Hidroelectrica a cumpărat Parcul Eolian Crucea, după ce Adunarea Acţionarilor a aprobat tranzacţia Hepta

Hidroelectrica a cumpărat Parcul Eolian Crucea, după ce Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat tranzacţia de cumpărare a 100% din acţiuni, respectiv părţi sociale.

"Adunarea Generală a Acționarilor Hidroelectrica a aprobat tranzacția de cumpărare a 100% din acțiuni, respectiv părti sociale, deținute de Steag GmbH și Steag 2 Beteiligungs GmbH în societățile Crucea Wind Farm S.A. și Steag Energie Romania S.R.L. (perimetrul proiectului Arizona), în conformitate cu orferta depusă și contractul de vânzare-cumpărare (SPA) negociat.

Dezvoltat de STEAG și comandat în anul 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne si mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW", se arată într-un comunicat al Hidroelectrica.

"Decizia luată astăzi de acționariat face ca Hidroelectrica să devină prima companie de stat care marchează un M&A reușit. Este un succes atât pentru statul român, cât și pentru societate, un moment care schimbă perspectivele și care demonstrează că atunci când există interes și implicare companiile românești din energie pot fi cel puțin la fel de competitive pe zona de dezvoltare ca și cele private.

Achiziția Parcului Eolian Crucea confirmă obiectivul pe care ni l-am asumat atunci când am pus pe masă strategia Hidoelectrica - acela de a diversifica portofoliul de producție al companiei și de a face energia verde o prioritate unică de dezvoltare.

Rămânem în zona energiilor regenerabile prin tot ceea ce ne propunem și dorim ca Hidroelectrica să-și pastreze statutul de companie verde 100%", a declarat Bogdan Badea, președintele directoraului societății.

"Reamintim că în data de 23 decembrie 2020, STEAG GmbH („STEAG”) si Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA („Hidroelectrica”) au semnat un acord privind vânzarea acțiunilor STEAG în filialele românești Crucea Wind Farm S.A. („Crucea Wind Farm”) ș STEAG Energie Romania S.R.L („STEAG Energie Romania”) catre Hidroelectrica, în urma unui proces competitiv care a implicat atât ofertanți locali, cât și internaționali. Prin decizia luată astăzi, trecerea parcului eolian Crucea în portofoliul Hidroelectrica devine certă", se mai arată în comunicatul Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close