Antena 3 CNN Economic Primele ieftiniri în magazinele din România. Un cunoscut lanţ de magazine plafonează anticipat adaosurile

Primele ieftiniri în magazinele din România. Un cunoscut lanţ de magazine plafonează anticipat adaosurile

Un lanţ de magazine alimentare plafonează anticipat adaosurile comerciale, înaintea termenului limită stabilit de executiv, adică 1 august. Compania susţine că măsura este de natură să ajute clienții să facă mai ușor față șocului generat de creșterea excesivă a prețurilor din ultima vreme.

de Andreea Cigolea    |    18 Iul 2023   •   08:05

Aşadar, făina, de exemplu, o găsim cu aproximativ 30 de bani mai ieftină: de la 3,20 la 2,90 lei. Guvernul a publicat în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgență pentru plafonarea adaosului comercial la 14 produse alimentare de bază în data de 30 iunie.

Lista produselor pe care ar trebui să le vedem la un pret mai mic pentru că este plafonat adaosul comercial sunt: pâine albă, laptele de vacă, telemeaua din lapte de vacă, iaurt simplu din lapte de vacă, făină albă de grâu, mălai, ouă, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă pui şi de porc sau zahăr alb tos.

Dar vom găsi preţuri mai mici şi la legume proaspete, fructe proaspete şi cartofi proaspeți albi.

Conform Ordonanţei de Urgenţă cota de adaos comercial este plafonată: maximum 20% la procesator, maximum 5% pe întreg lanțul de distribuție şi maximum 20% la retailer.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close