Antena 3 CNN Economic Statul va impozita veniturile nedeclarate cu 70%, în cazul persoanelor fizice

Statul va impozita veniturile nedeclarate cu 70%, în cazul persoanelor fizice

Una dintre măsurile pe care Guvernul le va implementa în cadrul reformei fiscale este impozitarea veniturilor nedeclarate cu 70%, în rândul persoanelor fizice.

de Ioana Mircea    |    20 Sep 2023   •   23:55

Mai exact, fiscul va demara o serie de verificări privind averile persoanelor fizice. Dacă averea fizică nu corespunde cu cea din acte, atunci se va trimite o înştiinţare privind clarificarea situaţiei fiscale.

Conform legii, în 30 de zile, persoana care a primit notificarea de la ANAF poate aduce documente prin care să-şi justifice averea. În caz contrar, pentru toate sumele sau bunurile pentru care nu există documente justificative se va emite decizie de impozitare cu un procent de 70% din valoare.

Mai este o măsură care îi priveşte pe cei avuţi şi anume impozitarea suplimentară cu 0,3% a caselor cu o valoare de peste 500 de mii de euro.

Citește și: Lista cu noile cote TVA anunțate de Guvern | Val de scumpiri peste România

Aici există o virgulă, un detaliu care-i poate scăpa pe cei care deţin sau vor să-şi cumpere astfel de case de impozit. Şi anume, dacă imobilul este cumpărat printr-un credit atunci taxa de 0,3% nu se mai aplică.

×
Subiecte în articol: impozite nedeclarate
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close