Antena 3 CNN Economic Impozitul pe gospodărie, pe înțelesul tuturor. Dragnea: Toată lumea va plăti mai puțin

Impozitul pe gospodărie, pe înțelesul tuturor. Dragnea: Toată lumea va plăti mai puțin

Impozitul pe gospodărie, pe înțelesul tuturor. Dragnea: Toată lumea va plăti mai puțin
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Apr 2017   •   23:33

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a asigurat, joi, la Antena 3, că, în urma introducerii impozitului pe gospodărie, românii vor fi impozitaţi mai puţin, și nu vor plăti în plus, așa cum s-a auzit.

”Înseamnă că luăm, și nu dăm. Toată lumea va plăti mai puțin. Se înlocuiesc cele două cote de impozitare - 16% impozit pe salarii şi pe alte activităţi şi cea de 5% pe dividende - se înlocuiesc cu 0% şi 10%, adică toată lumea va plăti mai puţin. Se dă, nu se ia”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, joi, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Șeful PSD a explicat și ce înseamnă gospodăria. 

”Gospodăria înseamnă o sigură persoană adultă care trăieşte singură în gospodărie sau un grup de persoane care locuiesc sau nu împreună, poate să fie o familie care are copilul student, locuieşte la Bucureşti, de exemplu, dar se gospodăresc împreună, adică şi copilul participă la acest lucru. Deci un singur adult cu venituri proprii, soţ şi soţie sau doi parteneri, soţ şi soţie şi copii aflaţi în întreţinere, fraţi cu soţiile, copiii şi părinţii, soţ, soţie, copiii şi bunici, sunt prinse aproape toate exemplele", a explicat Dragnea. 

El a adăugat că veniturile medicilor vor fi neimpozabile, iar veniturile din dividende, pentru care acum se plăteşte impozit 5%, nu vor mai fi impozitate. 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close