Antena 3 CNN Economic Începe vizita delegației FMI în România | Ministrul Muncii: "Guvernul României este un guvern responsabil!"

Începe vizita delegației FMI în România | Ministrul Muncii: "Guvernul României este un guvern responsabil!"

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional își încep vizita în România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Ian 2024   •   08:48

Delegația FMI ajunge astăzi la București și va purta, timp de patru zile, discuții cu Guvernul și cu reprezentanții altor instituții.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, susține că vizita FMI este una de rutină, în contextul în care țara noastră nu are un acord de împrumut cu instituția financiară internațională.

Bucura-Oprescu se întâlnește marți dimineață cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

"Este o chestiune de rutină, axată pe analiza indicatorilor macroeconomici. Vom avea, și noi, la Ministerul Muncii, o întâlnire cu delegația FMI, marți dimineața, la ora 9:00. Nu avem nicio problemă în sensul acesta.

Citește și: FMI vine în România să vadă de unde scoate Guvernul bani pentru majorarea pensiilor | "Propunerea e să se facă eșalonat!" 

România nu are acord cu FMI. Guvernul României este un guvern responsabil. Vedeți că toate măsurile care au fost luate pentru creșterea veniturilor românilor s-au făcut la pachet cu măsuri care țin de partea de o mai bună colectare a veniturilor statului, inclusiv E-factura.

În ceea ce ne privește pe noi, vorbim de măsuri mai dure de reducere a muncii la negru, de acțiuni concrete, de așa manieră încât să avem de unde să susținem toate măsurile bune pe care le-am luat pentru români", a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close