Antena 3 CNN Economic INCOME: Avertismente de la Comisia Europeană pentru România

INCOME: Avertismente de la Comisia Europeană pentru România

INCOME: Avertismente de la Comisia Europeană pentru România
Sursa foto: Foto: eeagrants.org
07 Iun 2014   •   18:29
Conform Raportului de Convergenta prezentat in aceste zile de Comisia Europeana, Romania nu indeplineste toate criteriile pentru aderarea la Euro. 
 
Din cele cinci criterii, NU indeplinim criteriul inflatiei si al stabilitatii cursului de schimb. Totusi indeplinim criteriul datoriei publice, al deficitului si ratelor dobanzilor pe termen lung. 
 
Urmatoarea evaluare va fi peste doi ani si cel mai probabil vom indeplini toate criteriile, dar astea sunt doar cifre pe hartie, problema e in alta parte. Ce facem ca sa ne aliniem si la capitolul productivitatii si competitivitatii? 
 
Atflel, degeaba stam bine pe hartie, pentru ca vom fi striviti, economic vorbind. Poate ar fi intelept sa nu ne grabim cu Euro. 
 
In documentul Comisiei mai suntem atentionati si ca mai e nevoie sa ne imbunatatim radical si la alte capitole: combaterea coruptiei, imbunatatirea sistemului de educatie si corelarea acestuia cu piata muncii, cresterea gradului de colectare si combaterea evaziunii, dar si multe altele. 
 
Nu de alta dar, neimbunatatite, toate acestea duc invariabil la saracie, la insustenabilitatea sistemului de pensii si la o economie necompetitiva. Si asa, cercul se si inchide.
 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close